Φάβα με ελιές και φρέσκο κρεμμυδάκι


Υλικά

  • 500γρ φάβα
  • Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 30-40 καθαρισμένες ελιές
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ένα λεμόνι
  • Τρία φρέσκα κρεμμύδια




Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τη φάβα σε ένα μπόλ (το λιγότερο μισή ώρα, το περισσότερο δύο ώρες)
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό στην κατσαρόλα
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν τα υλικά.
4. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας και αφήνουμε τη φάβα να χυλώσει
5. Σε τακτά διαστήματα ξαφρίζουμε τον αφρό. Δεν ανακατεύουμε το μείγμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας η φάβα.
6. Όταν χυλώσει η φάβα (περίπου μετά από 50 λεπτά) την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την βάζουμε στο μίξερ (δεν την πολτοποιούμε ακόμα... περιμένουμε να προσθέσουμε τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι)
7. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι τους και τις προσθέτουμε στο μίξερ
8. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι στο μίξερ
9. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού
10. Πολτοποιούμε στο μίξερ για να γίνει χυλός
11. Προαιρετικά γαρνίρουμε το χυλό με ελιές και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι


Σχόλια