"Αυγόφετες" χωρίς αυγό με λιναρόσπορο


Υλικά (για δύο φέτες)

  • 2 φέτες ψωμί
  • Λιναρόσπορο (1 κουταλάκι του γλυκού_
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κουρκουμά


Εκτέλεση 
1. Προσθέστε σε ένα μπρίκι, 100 με 150ml νερό και μία κουταλιά λιναρόσπορο και βράστε για περίπου 1 λεπτό. Αποσύρεται το μπρίκι από τη φωτιά.
2. Προσθέστε στο ρευστό μείγμα αλάτι, πιπέρι και λίγο κουρκουμά (στη μύτη ενός κουταλιού). Ο κουρκουμάς προστίθεται για να δώσει το κίτρινο χρώμα της αυγόφετας. Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας ή ακόμη και αρωματικά, όπως ρίγανη. Ανακατέψτε το μείγμα.
3. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε τις φέτες φωμί τη μία δίπλα στην άλλη. Περιχύστε τες με το μισό λιναρόσπορο. Γυρίστε τες με μια σπάτουλα από την άλλη μεριά και περιχύστε τες με τον άλλο μισό λιναρόσπορο.
4. Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και τηγανίστε τις φέτες. Αν θελετε να τις γυρίσετε για να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σπάτουλα καθώς οι φέτες είναι μαλακές. Προσοχή, μην βάλετε πολύ λάδι.


Σχόλια